Blog

12 desembre 2011

UN CIATE ADAPTAT ALS SEUS ALUMNES

El Consell Esportiu del Pla de l’Estany i l’Ajuntament de Cornellà del Terri organitzen la tercera edició del Curs d’Iniciació a Tècnics d’Esport, enguany dóna l’opció de completar el curs a aquells que tenen cursada únicament una part .

El Curs d’Iniciació a Tècnic d’Esport en Edat Escolar també conegut com a CIATE, està dirigit a futurs monitors/es, entrenadors/es i persones vinculades a l'àmbit esportiu que tinguin la inquietud de rebre o ampliar els seus coneixements sobre la conducció de grups de nens i nenes en l'activitat física i de lleure.

El CIATE d’enguany, consta de 50 hores lectives compactades durant els períodes de vacances de Nadal i Setmana Santa més 10 hores de pràctica. Aquesta edició s’ha modificat el seu format per facilitar la participació i la formació de l’alumnat, i per altre banda permetre finalitzar el curs a aquells estudiants que ja el tenen començat d’altres edicions.

El certificat de CIATE, reconegut pel Consell Català de l’Esport i expedit per l’Escola Catalana, s’adapta a les necessitats dels seus alumnes. Aquells que comencin el curs des del seu inici hauran d’assistir a les classes corresponents al bloc comú (23, 27 i 28 desembre de 2011) i bloc específic (29 i 30 de desembre 2011 i 2,3,4 i 5 d’abril de 2012) i realitzar el bloc de pràctiques, una de les novetats d’aquest any, que es duran a terme de gener a juliol del 2012.

El Centre de Tecnificació Esportiva la Farga de Banyoles serà la seu del curs i les inscripcions estan obertes fins al proper 17 de desembre mitjançant el web del Consell Esportiu del Pla de l’Estany (www.ceplaestany.cat).

El curs va néixer amb la voluntat d’atendre les necessitats de la societat actual optant per un format pràctic i buscant correspondència directa entre la teoria dels continguts i l’aplicació pràctica. Als assistents se’ls donaran les pautes essencials per iniciar-se en l’ensenyament esportiu des d’una perspectiva que contingui tres elements considerats bàsic per les activitats esportives escolars; educació, joc i activitat física.