VentdeSud
Cerca
Contacte   

Notícies

març
24
Qui diu que la pizza és un menjar ràpid i poc saludable?

Et deixem una recepta per fer en família, que ens facilita el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, amb un toc nostre!

Si tens aquests ingredients a casa no tens excusa:

Per fer la massa necessitarem:

- Un cub de llevat fresc
- 300gr de la farina que prefereixis: integral, sense gluten, d’espelta... intenta que no sigui farina refinada.
- 150ml aigua tèbia aproximadament
- 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
- ½ cullerada petita de sal
- ½ cullerada petita de sucre

Per completar-la necessitarem:

- Tomàquet triturat, si et ve de gust, pots triturar-lo tu.
- I una barreja dels ingredients que més t’agradin: ceba, formatge, xampinyons, ou, pebrot...
- Que no falti el formatge rallat i l’orenga.

Preparació:

  1. Fem la massa:
    1. Posem el cub de llevat fresc en un vol petita amb aigua tèbia i la ½ culleradeta de sucre. Ho tapem i deixem que reaccioni la barreja. 20’ aproximadament.
    2. En un vol gran posem la farina i fem un volcà, on dintre hi tirarem l’oli, la sal i la barreja que hem fet anteriorment quan hagi reaccionat.
    3. Ho barregem tot bé fins que quedi una massa homogènia i no se’ns enganxi a les mans. Si s’enganxa o queda molt seca, anem afegint aigua tèbia o farina segons convingui. 
    4. Podem dividir en dos la massa i fem dues pizzetes o una de gran. 
    5. Ja li podem donar forma: quadrada, rodona, triangular... 

2. Afegim els ingredients escollits:
     f. Pre-escalfem el forn a 200º per dalt i per baix
     g. Primer de tot repartir el tomàquet per la superfície
     h. Afegim els ingredients que haguem escollit
     i. Afegim el formatge i l’orenga
     j. Introduïm la pizza al forn durant 15-20’ i “voilà”!

Bon profit!

Nosaltres et passem la recepta, però ets capaç de fer la teva versió, penjar-ho a instagram i etiquetar-nos? Recorda que els millors xefs li posen nom als plats!

Arxiu

agost 2020 (1)
juliol 2020 (2)
juny 2020 (1)
maig 2020 (7)
abril 2020 (14)
març 2020 (7)
febrer 2020 (3)
gener 2020 (3)
desembre 2019 (2)
novembre 2019 (4)
octubre 2019 (7)
setembre 2019 (2)
juliol 2019 (4)
juny 2019 (1)
maig 2019 (5)
abril 2019 (4)
març 2019 (3)
febrer 2019 (2)
gener 2019 (2)
desembre 2018 (3)
novembre 2018 (5)
octubre 2018 (3)
setembre 2018 (1)
agost 2018 (2)
juliol 2018 (2)
juny 2018 (1)
maig 2018 (10)
abril 2018 (8)
març 2018 (4)
febrer 2018 (5)
gener 2018 (4)
desembre 2017 (6)
novembre 2017 (8)
octubre 2017 (5)
setembre 2017 (8)
agost 2017 (2)
juliol 2017 (6)
juny 2017 (4)
maig 2017 (7)
abril 2017 (4)
març 2017 (12)
febrer 2017 (4)
gener 2017 (6)
desembre 2016 (6)
novembre 2016 (5)
octubre 2016 (2)
setembre 2016 (3)
juliol 2016 (2)
maig 2016 (4)
abril 2016 (5)
març 2016 (4)
febrer 2016 (6)
gener 2016 (4)
desembre 2015 (3)
novembre 2015 (6)
octubre 2015 (7)
setembre 2015 (7)
agost 2015 (1)
juny 2015 (3)
maig 2015 (6)
abril 2015 (8)
març 2015 (6)
febrer 2015 (3)
gener 2015 (4)
desembre 2014 (7)
novembre 2014 (4)
octubre 2014 (2)
setembre 2014 (3)
juliol 2014 (2)
juny 2014 (2)
maig 2014 (3)
abril 2014 (5)
març 2014 (4)
febrer 2014 (4)
gener 2014 (4)
desembre 2013 (4)
novembre 2013 (2)
octubre 2013 (5)
setembre 2013 (2)
juliol 2013 (1)
juny 2013 (2)
maig 2013 (2)
abril 2013 (4)
març 2013 (5)
febrer 2013 (1)
gener 2013 (1)
desembre 2012 (1)
novembre 2012 (4)
octubre 2012 (4)
setembre 2012 (1)
agost 2012 (1)
juliol 2012 (1)
juny 2012 (1)
maig 2012 (3)
abril 2012 (2)
març 2012 (8)
febrer 2012 (4)
gener 2012 (4)
desembre 2011 (7)
novembre 2011 (5)
octubre 2011 (3)
setembre 2011 (2)
agost 2011 (2)
juliol 2011 (2)
juny 2011 (2)
maig 2011 (4)
abril 2011 (2)
març 2011 (7)
febrer 2011 (6)
gener 2011 (4)
desembre 2010 (1)
novembre 2010 (2)
octubre 2010 (3)
setembre 2010 (3)
Bookmark and Share