VentdeSud
Cerca
Contacte   

Rodajoc

La societat actual és canviant i cada vegada més plural i diversa. És per això que el treball transversal amb projectes de caire pluricultural, és necessari per a la connexió i el coneixement de les difverses cultures de les persones amb les quals convivim.

El Rodajoc és un programa que recupera jocs tradicionals de diferents cultures, com a font d'intercanvi de valors i realitats mitjançant un recurs molt adequat i atractiu pels nens/es, el joc. L'apropament a altres cultures té lloc a partir de la pràctica d'una gran varietat de jocs que enriqueixen l'experiència de l'alumnat.  El joc com a eina pedagògica, ens ajuda a aconseguir un objectiu comú, comprendre i respectar les diferents cultures que viuen en una mateixa societat.
 
El projecte s'inicià a Ciutat Vella (BCN) i va ser transportat a la província de Girona, des del curs 2009/10 es porta a terme al Pla de l'Estany gràcies al compromís dels centres educatius, el Consell Esportiu del Pla de l'Estany, l'Institut Pere Alsius i Torrent, el Servei Educatiu del Pla de l'Estany, el Pla Educatiu d'Entorn Banyoles-Porqueres, la Diputació de Girona i l'ajuntament del municipi on es realitza l'activitat. 
 
La base del desenvolupament d'aquest projecte, és el treball a l'aula. La intenció és fer servir materials reciclats amb els quals l'alumnat podrà treballar, per elaborar el material necessari per posar en pràctica els diferents jocs. Sense la col·laboració del professorat no seria possible fer arribar a l'alumnat el coneixement de cadascun dels jocs, que es portaran a terme entre els centres educatius participants, envaint l'espai públic urbà i impregnant-lo de jocs i multiculturalitat.
 
A la part final del projecte es durà a terme la cloenda, activitat que consisteix en una jornada on s'agrupa tot l'alumnat de 3r curs de primària de les escoles participants. L'espai on es desenvoluparà serà el centre neuràlgic de cada poble o ciutat amb la intenció que sigui rotativa al llarg de les edicions pels diferents municipis del Pla de l'Estany. 

Aquest curs 20-21 però, degut a la situació generada pel Covid-19, el Rodajoc s'adapta a les mesures recomanades de protecció i seguretat. Així doncs, l'activitat no es realitzarà en format trobada on s'interrelaciona alumnat i professorat de totes les escoles del Pla de l'Estany, sinó que durant una setmana concreta, l'alumnat podrà gaudir dels jocs igualment però a les respectives escoles. Amb aquest nou format provisional i adaptat es perdrà la interacció entre alumnat de diverses escoles, però s'esperà poder recuperar la versió original de l'activitat el més aviat possible. 

Activitat Publicitat Inscripcions Normatives Informació

RODAJOC

Del 15 al 19 de març

       
Mapes Multimèdia Premsa Memòria

 

     

 

Bookmark and Share