Blog

16 juny 2022

VIII Trobada Esportiva de la Gent Gran

Després de dos anys, el proper dissabte 18 de juny, se celebra a Esponellà la VIII Trobada Esportiva de la Gent Gran del Pla de l’Estany, enguany, emmarcada en el Dia Mundial Contra el Maltractament de les Persones Grans.

La Trobada Esportiva de la Gent Gran va iniciar-se el 2013 impulsada pel Consell Consultiu de la Gent Gran, coordinada i dinamitzada pel Consell Esportiu i amb el suport del Consell Comarcal del Pla de l’Estany.

L’objectiu principal de la jornada és oferir activitats que promoguin la pràctica d’activitat física en un entorn compartit per esdevenir un element socialitzador  i contribuir així a l’envelliment actiu i saludable de les persones grans de la comarca.

Enguany a les Comarques Gironines s’impulsa el Dia Mundial Contra el Maltractament de les Persones Grans que se celebra el 15 de juny. Amb aquesta celebració es pretén incrementar la consciència pública internacional sobre la violència i l'abús contra la gent gran, a més de promoure la investigació i la formació sobre aquesta qüestió.

Per fer visible aquesta problemàtica, des de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal  conjuntament amb el Consell Esportiu s’ha volgut emmarcar la VIII Trobada Esportiva de la Gent Gran amb la celebració del Dia Mundial. Durant la jornada es llegirà un manifest i es farà una activitat anomenada “Caminem pels drets de les persones grans” on es convida a tothom a dur una samarreta blanca per donar visibilitat i solidaritzar-nos amb la gent gran que pateix aquesta injustícia social.

La Trobada es realitza de manera itinerant als diferents municipis de la comarca i preveu una participació d’unes 150 persones. Aquestes realitzaran l’esmentada caminada reivindicativa i posteriorment gaudiran d’un esmorzar i es podran realitzar altres activitats com: jocs de cartes, escacs, bitlles catalanes, petanca i la matinal finalitzarà amb una ballada de sardanes de germanor.

Organitza: Consell Consultiu de la Gent Gran, el Consell Esportiu del Pla de l’Estany i l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal.

Col·labora: Ajuntaments de la comarca i Dipsalut