Blog

08 febrer 2022

Jornada “InfoDay Català Erasmus+ Esport"

Aquest dimarts 8 de febrer, el Consell Esportiu del Pla de l’Estany ha assistit a la jornada del Consell Català de l'Esport “Oportunitats de finançament europeu per entitats esportives amb el Programa Erasmus + Esport”.

L’objectiu principal d’aquesta trobada online ha sigut difondre i encoratjar les entitats catalanes a estudiar les possibilitats de finançament que ofereix la Comissió Europea per projectes esportius i animar-les a incrementar els vincles amb entitats i/o administracions esportives més enllà de Catalunya.

La nostra entitat està involucrada i coordina els següents projectes europeus: 

1. Match Inclusion: El seu objectiu principal és potenciar l’esport com a eina pedagògica per afavorir la inclusió social i així augmentar les oportunitats laborals.  Per altra banda, es pretén fomentar una major interacció entre joves de diferents procedències, formar-los i empoderar-los.

2SIMCAS: Projecte entre diferents entitats europees: Itàlia, Alemanya, Dinamarca, Eslovènia, Grècia i Espanya on el Consell Esportiu hi és com a soci. El principal objectiu és detectar les dificultats i necessitats dels procesos d’integració de les persones immigrants i desenvolupar una eina digital que permeti els clubs esportius dissenyar i implementar nous projectes.

3. SMATCHS: Facilita l’accés a infants i joves a la pràctica esportiva en entitats esportives. El Consell Esportiu lidera aquest projecta amb la col·laboració de diferents països com: Àustria, França, Grècia, Portugal i Xipre.

En l’acte, han participat diferents professionals de tots els àmbits de l’esport: ajuntaments, federacions, consells esportius, universitats, clubs i associacions esportives, empreses de gestió esportiva, fundacions, persones col·legiades, etc. 

Tots ells han pogut conèixer les possibilitats d’accedir al finançament de la Comissió Europea per dur a terme projectes esportius transnacionals en diversos àmbits. A més, des de l’any 2014, la Comissió Europea ha seleccionat 101 projectes esportius liderats o participats per entitats catalanes, que han gaudit de finançament.

Així doncs, la sessió informativa ha ajudat a orientar les entitats i organitzacions esportives en el programa Erasmus+ Sport (programa comunitari d’educació, formació, joventut i esport) que pretén:

  • Augmentar les capacitats i l’ocupabilitat així com modernitzar l’educació, la formació i el treball juvenil
  • Oferir una projecció internacional de l’esport català
  • Millora i creixement dels clubs, institucions, entitats i organismes que fan rutllar el nostre sector esportiu.

YouTube: Si voleu visionar la Jornada complerta podeu accedir al següent enllaç.

Nosaltres estem molts satisfets i satisfetes de formar part d’Erasmus+ Sport. I vosaltres, ja en formeu part?