Blog

04 gener 2022

Barris 10, premiat en la 5ª edició dels Guardons de l’esport

La 5a edició dels Guardons de l’Esport va premiar el 19 de novembre el programa de Barris 10.

Barris 10 és un programa social, educatiu, obert, inclusiu, que utilitza la promoció de l'activitat física i l'esport en infants i adolescents amb l'objectiu de potenciar la cohesió social i crear un clima de convivència òptim al municipi de Banyoles i al Pla de l'Estany. Es va iniciar l’any 2018-2019 i  engloba un seguit de projectes amb una finalitat social:

  • Futbol Net: projecte de la Fundació FC Barcelona el qual utilitza principalment el futbol per tal d’interioritzar els valors universals de referència del FC Barcelona: humilitat, esforç, ambició, respecte i treball en equip.
  • Joves en Dansa: Es centra principalment en proporcionar un espai segur i sense barreres per tal que les noies del municipi expressin allò que porten dins a través del ball, fent èmfasi sobre la cultura urbana i el valor associat a aquesta, el respecte
  • Esport i Barris: Busca donar protagonisme als veïns dels barris amb una acció que faciliti la cohesió entre ells a través de l’esport i que alhora permeti realitzar accions comunitàries. Les pistes dinamitzades són les dels barris de Canaleta (pista Cruyff) i Sant Pere (pista de bàsquet).
  • Torneig Cruyff Court: Una jornada on diferents equips de les escoles del municipi, de cicle superior, competeixen en la fase local d’aquest torneig emmarcat en el torneig 6vs6 que celebra anualment la Fundació Cruyff
  • Accessibilitat: fomentar la participació esportiva d’infants i joves de 6 a 16 anys en risc d’exclusió social.
  • Arts Marcials La Farga: pretén donar a conèixer el món de les arts marcials (judo, taekwondo, karate, etc.) des de la vessant del respecte, disciplina i empatia
  • Voluntariat Jove: Crear un grup de joves voluntaris i voluntàries tant d’ESO com de Batxillerat  els quals, per mitjà de l’acompanyament d’un tècnic/a del Consell Esportiu, es reuniran de forma quinzenal per dissenyar activitats esportives pels joves del municipi i 3 activitats nocturnes a llarg del curs (1 per trimestre).

Així doncs es va premiar aquest programa en la categoria d’igualtat d’oportunitats i van destacar “el compromís demostrat amb l’objectiu d’una societat millor”. El jurat dels premis va remarcar també “el gran nivell dels projectes” que formen part del programa i “la gran implicació de persones i entitats per transformar positivament la societat catalana a través de l’esport”, així com “l’enorme qualitat i potencial del teixit esportiu català”.

Aquest curs s’està portant a terme la quarta edició que s’ha articulat de nou a partir d’activitats extraescolars que s’han portat a terme en pistes poliesportives i equipaments educatius i esportius de la ciutat. Les activitats estan coordinades per 8 educadors i educadores del Consell Esportiu del Pla de l’Estany.