Blog - Esports col·lectius

08 novembre 2021

Inici dels Jocs Esportius de Catalunya

Inicien els Jocs Esportius Escolars de Catalunya (JEEC) 2021-2022, dels quals, la comarca del Pla de l’Estany en realitza 12 esports.

Els Jocs Esportius Escolars de Catalunya (JEEC) és un programa de la Generalitat de Catalunya executat pels Consells Esportius de tot Catalunya. Té com a objectiu principal impulsar la transmissió de valors socials i l’adquisició d’hàbits saludables mitjançant un model de competició i activitat esportiva escolar educativa i participativa. Els destinataris dels JEEC són els infants, adolescents i joves de Catalunya des de primer de primària fins a l’ESO.

Enguany, la comarca del Pla de l’Estany participa als Jocs Esportius Escolars de Catalunya amb una varietat de 12 esports en els quals podem trobar els escacs, les gimnàstiques artística i rítmica, el hip-hop, L’hoquei, el futbol sala, el futbol 7, el patinatge artístic, la natació, el vòlei, un circuit de cros i una lliga d’esports d’equip.

Els esports que es realitzen tenen com a objectiu arribar i incrementar la participació d’esportistes que provenen d’entitats de la comarca així com a centres educatius de primària i secundària. És per aquest motiu que, els JEEC i el Pla Català d’Esport a l’Escola van de la mà, ja que tenen com a objectiu principal posar a l’abast de tots els alumnes dels centres educatius de Catalunya la pràctica d’activitats físiques i esportives fora de l’horari lectiu, per tal de lluitar contra el reduït índex de participació de l’alumnat en l’esport escolar i l’increment dels hàbits sedentaris i de l’obesitat i de fomentar la demanda social creixent en matèria de salut i benestar.

Aquestes activitats a més de potenciar la seva vessant més esportiva també connecten amb altres branques com la formació, d’entitats esportives, de tècnics esportius, etc. i amb la branca d’educació i transmissió de valors, amb el programa de valors en acció, un programa que busca conscienciar i fer reflexionar sobre les actituds, situacions que es poden viure en l’esport.