Blog - Relació i Entorn

14 abril 2021

Gimcana cardiosaludable - EDUCOR

El Consell Esportiu del Pla de l'Estany i EUSES (UdG Escola Universitària de la Salut i l’Esport) unifiquen esforços per dinamitzar la primera Gimcana Cardiosaludable Educor a la ciutat de Banyoles, amb motiu de la celebració del dia Mundial de l’Activitat física celebrat el passat 6 d’Abril. 

L’activitat va dirigida als usuaris d'activitats per adults i gent gran del Consell Esportiu i se celebrarà el proper dilluns 19 d’abril de les 9.00 a les 14.00h al Parc de la Draga de Banyoles.


Objectius de la jornada:

  • Transmetre la importància que té l’activitat física per la salut cardiovascular.
  • Millorar els hàbits higiènics i alimentaris
  • Conèixer la importància d'incorporar l'hàbit de realitzar exercicis de força per prevenir la pèrdua de massa muscular i malalties com l’Osteoporosi i l’Osteartritis, associades a l’absència d’exercici d’impacte i força.

L’activitat es dividirà en 8 estacions, on en cada una d’elles es donaran una sèrie de pautes formatives, consells saludables i on també es realitzaran una sèrie d’exercicis cardioprotectors.


Estacions:

Els 70 inscrits a la jornada aniran passant per les diverses estacions dinamitzades pels gairebé 30 estudiants d’últim curs de CAFE (Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport)  d’EUSES, d’aquestes estacions destaquem:

  • Estació de Càlcul Regicor: Càlcul del risc coronari RegiCor dels i de les participants.
  • Estació de consells FRCV: Consells de prevenció dels principals factors de risc cardiovasculars
  • Estació de funcionament del DEA I RCP: Aprenentatge de les maniobres bàsiques de reanimació cardiopulmonar i ús dels Desfibril·ladors Externs Automàtics (DEA)
  • Estació d’exercicis de Força: Explicació dels beneficis i de la correcta execució dels principals exercicis de força en sobrecàrrega.