Blog - Relació i Entorn

18 març 2021

Rodajoc, l'experiència dels jocs sense fronteres.

Rodajoc és una de les fantàstiques activitats, en la qual participen tots els alumnes de 3r de primària de les escoles del Pla de l'Estany.

En edicions anteriors, els participants de totes les escoles s'unien per a dur a terme el Rodajoc en els carrers i places d'algun dels pobles del Pla de l'Estany. Allà, els nens i nenes coneixien, treballaven i gaudien de gran varietat de jocs practicats arreu del món, utilitzant poc material o material no convencional per jugar.

 

L'edició d'aquest curs és especial, però s'ha procurat mantenir l'essència i ampliar-la amb altres accions. A través de la cooperació entre centres educatius s'ha elaborat un recull de jocs amb l'objectiu que esdevingui un recurs viu per disposar-ne en qualsevol moment. Cada centre educatiu i amb visió cooperativa ha identificat i recollit diferents jocs per incorporar-los al recurs, en aquest treball s'ha donat veu activa a tots els nens i nenes per aconseguir una acció més participativa.

Del recull de jocs cada centre educatiu n'ha escollit un mínim de 4 i així els alumnes de 3r de primària en podran gaudir acompanyats de tècnics/es dinamitzadors/es del Consell Esportiu en horari lectiu.

 

 

El projecte Rodajoc

La multiculturalitat té molt sentit dins d'aquesta societat cada vegada més plural i amb més diversitat. El projecte Rodajoc pretén la recuperació de diferents jocs com a font d'intercanvi cultural al Pla de l'Estany.

El Rodajoc és doncs, la part visible i pràctica d'aquesta proposta multicultural i un punt de trobada i d'unió del treball que fan els centres Educatius amb el Consell Esportiu.

En tot el procés destaquem la feina i implicació dels centres educatius, especialment dels i les mestres d'educació física i el suport de la Diputació de Girona.