Blog - Relació i Entorn

16 març 2021

L’activitat física i l’esport, una oportunitat professional

L’acció del Consell Esportiu del Pla de l’Estany es concreta en la promoció de l’activitat física i l’esport per tota la població, el suport i servei als centres educatius, entitats esportives i ajuntaments de la comarca, així com la formació dels agents implicats en el teixit esportiu. 

L’activitat física i esportiva està centrada en les persones, la salut i el seu benestar. És per aquest motiu, que la formació d’aquests professionals és de gran importància

Des del nostre àmbit d’actuació creem accions formatives i col·laborem amb les d’altres centres. En aquest sentit, volem destacar especialment les col·laboracions i relacions que tenim amb els centres docents i com participem del procés educatiu dels futurs professionals de l’esport i l’activitat física.

  • Insitut Pere Alsius
  • Insitut Josep Brugulat
  • Institut Pla de l’Estany
  • Blanquerna – Universitat Ramon Llull
  • EUSES - Salt
  • Escola Pia
  • Departament d’Educació

Aquests són alguns exemples d’organitzacions amb les que mantenim relació per acollir alumnes de pràctiques universitàries o de cicles formatius, alumnes del projecte de Servei Comunitari, o fins i tot, alumnes amb un pla de Formació Dual. Aquestes col·laboracions, ens permeten contribuir en el procés formatiu dels alumnes proporcionant-los experiències enriquidores i posant en pràctica alguns dels coneixements adquirits prèviament.

Ens mou la responsabilitat formativa i el compromís amb l’entorn i les organitzacions que ens envolten, per aquest motiu, creem accions formatives pels diferents agents implicats en la pràctica esportiva, en funció de les necessitats que detectem al territori, com per exemple:

  • Plans de formació per a Entitats Esportives.
  • Curs de Monitor/a d’Activitats Poliesportives. Aquesta última, es la formació (reglada per l’Escola Catalana de l’Esport) més bàsica que es pot oferir en l’àmbit de l’Activitat Física i l’Esport que dona accés al Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya (ROPEC).

A banda dels beneficis que aporten a les persones, l’esport i l’activitat física poden esdevenir un fantàstics instruments educadors, socialitzadors i transformadors. Sovint és el personal tècnic el qui vetlla per transmetre tot el seu potencial i promoure experiències vitals pels usuaris. Aquest fet és una oportunitat i un privilegi, alhora que una gran responsabilitat.

Des del Consell Esportiu ens complau formar part d’aquest procés i obrir les portes de l’entitat per seguir contribuint des del nostre àmbit d’actuació.