Blog

19 gener 2021

Coneix el jurat del XV Concurs Cultural Esportiu

Un any més comptem amb un equip de professionals que ens ajuden a fer la tria de les obres guanyadores del Concurs Cultural Esportiu. L’equip d’aquest any està format pels veterans del jurat, els germans de Palau: Joan i Raimon, en Miquel Samaniego i una nova incorporació: la Diana Bonet. En voleu saber més? Segueix llegint:

 

 

En Joan i en Raimon de Palau fa més de 48 anys que s’inspiren amb tot allò que els envolta, sobretot el paisatge i la música. Això ha fet que es puguin dedicar professionalment a la pintura. Des de l’any 1979 donen classes de pintura al seu taller de la plaça Major de Banyoles, voleu indagar un xic més?

Podeu visitar la seva web!

 

 

 

 

 

En Miquel Samaniego ens explica que des de ben petit ha estat experimentant amb elements i materials propis de l’art i que les branques que hi ha dedicat més temps i esforços son les de la pintura i l’escultura. Actualment, té un taller al poble de Corts on s’inspira i desenvolupa tota la seva obra.

Voleu veure què fa al seu taller i seguir-lo a Instagram? Cliqueu aquí.

 

 

 

 

 

La Diana Bonet té un espai on fa projectes propis i actualment realitza, sobretot, investigació relacionada amb la ceràmica. El que més inspira a la nostra jurat a l’hora d’executar les peces és la convivència entre la natura i la construcció, allò que ha fet l’home.

Voleu veure la seva feina i seguir-la a Instagram?

Cliqueu aquí.

 

 

 

  • La cultura i l’esport, dos mons molt diferents?

A vegades es pot creure que la cultura i l’esport no tenen res a veure però els germans de Palau ens expliquen que la cultura i l’esport tenen un lligam, ajuda al desenvolupament de la persona, ajuda a tenir color, ritme i perseverança.

En Miquel ens explica que el nexe més fort d’unió entre els dos mons és que es necessita una constància i una implicació important per poder arribar a fer alguna cosa, ell ha participat en diferents concursos i no n’ha guanyat mai però aquest fet no l’ha tirat enrere a l’hora dedicar-se a aquesta professió!

I la Diana considera que el factor en comú és el fet de despertar emocions al públic i que la relació entre els dos mons podria ser la motivació i la dedicació.

  • L’esport i la cultura, protagonistes de la nostra comarca

Algunes obres del jurat han il·lustrat l’esport! En el cas dels germans de Palau, el ciclisme, la pancarta de la travessia de l’Estany, regates, triatló, etc.

Sabíeu que la imatge que veieu del cartell de la 62ena travessia de l’estany de Banyoles és obra d’en Miquel Samaniego?

 

  • Per últim però no menys important

Els quatre components del jurat han coincidit que valorar les vostres obres és una gran responsabilitat i segur ho faran el millor possible.

Abans d’acabar, us volen animar a tots aquells que heu participat o participareu al Concurs Cultural Esportiu a gaudir del procés, a sentir-vos lliures a l’hora d’interpretar el que sentiu i sobretot us inspireu i gaudiu de l’art que produeixen els altres, el més important és compartir les visions per així despertar els vostres potencials!

Des del Consell Esportiu volem donar les gràcies als 4 artistes per la seva col·laboració i aportació al XV Concurs Cultural Esportiu.