Blog

21 octubre 2020

Erasmus+ Sport, segon capítol

Estem de celebració! El programa d’accessibilitat esportiva SmatchS que el Consell Esportiu va presentar a la darrera convocatòria d’Erasmus+ Sport, ha estat seleccionat!

Fa un temps que el Consell Esportiu ha estat perseguint el que aquest dimarts ha esdevingut una realitat: el projecte SmatchS ha estat seleccionat en la darrera convocatòria del programa Erasmus+ Sport.

SmatchS és l’acrònim de “Sports organizations Matching Social inclusion issues”, el qual té per objectiu facilitar l’accessibilitat d’infants i joves a la pràctica esportiva en entitats esportives. Per dur-ho a terme, el Consell Esportiu liderarà aquest projecte amb la col·laboració de 5 organitzacions dels següents països: Grècia, França, Portugal, Xipre i Àustria. Aquestes organitzacions aporten els coneixements i experiència necessaris en el camp esportiu, acadèmic, social i administratiu, amb la finalitat de desenvolupar una metodologia d’intervenció efectiva per tal d’atendre a 420 infants i joves mitjançant més de 15 esports diversos, dins els quals hi trobem tant esports individuals com de col·laboració.

En l’àmbit local, SmatchS representarà un pas més cap a la inclusió efectiva, a través de l’esport, de grups vulnerables en el territori amb el desenvolupament de la línia d'accessibilitat que el programa Barris 10 contempla com a una de les línies estratègiques prioritàries, i que tant l'Ajuntament de Banyoles com la Diputació de Girona han donat el seu suport.

Finalment, el Consell Esportiu vol realçar l’estreta relació existent amb les entitats esportives i les administracions públiques de la comarca, les quals seran l’engranatge clau per assolir els objectius innovadors del projecte.