Blog

16 octubre 2020

Trobades Comarcals adaptades i segures

Tot i les adversitats, s’ha aconseguit adaptar les trobades comarcals esportives per a infants i joves per tal de poder-les dur a terme des dels centres educatius.  

Ja fa més d’una dècada que es realitzen, en horari lectiu, les Trobades Comarcals esportives en les quals participa l’alumnat d’un mateix curs de tots els centres educatius del Pla de l’Estany. Aquestes trobades estan organitzades pels i les mestres d’EF de les escoles, els professors/es dels instituts i els tècnics del Consell Esportiu, amb la col·laboració i el suport de diverses administracions públiques.

Cada Trobada Comarcal va dirigida a un nivell educatiu, d’aquesta manera es fa la Trobada Comarcal de 2n de primària, la de 4t de primària, la de 6è de primària i la de 1r d’ESO. Arribats aquest punt, hom es pot preguntar perquè només es fa una trobada en aquests cursos i en els altres no. Doncs perquè en els demés cursos ja es fan altres activitats esportives d’interès comarcal en horari lectiu però es porten a terme a les pròpies escoles. 

Recuperant el títol de la notícia, cal especificar que aquest curs 20-21 no podrem gaudir de les Trobades Comarcals com a tals; barrejant l’alumnat de tots els centres en un mateix lloc i moment. Així doncs, entre el professorat d’EF i els tècnics del Consell Esportiu s’ha trobat una solució: dur a terme les mateixes activitats i jocs que es feien a les trobades però fent-les a les escoles i instituts.

L’objectiu és mantenir l’interès pedagògic perquè l’alumnat pugui conèixer i enriquir-se amb els continguts didàctics que acompanyen aquestes activitats i alhora preservar la seguretat i la salut de l’alumnat evitant que es barregi amb alumnes d’altres classes i escoles.

Així doncs, aquest curs no podrem aconseguir el principal objectiu social de les Trobades Comarcals: interrelacionar tot l’alumnat d’un mateix curs de totes les escoles de la comarca. Però esperem que aquestes adaptacions permetin igualment la diversió i l’aprenentatge de l’alumnat. Alhora desitgem que les mesures de seguretat i protecció per lluitar contra la pandèmia per Covid-19 ens afavoreixin i que l’any vinent puguem tornar a gaudir de les Trobades Comarcals en el format original.

Des del Consell Esportiu continuarem amb el nostre compromís i suport per treballar conjuntament amb els i les mestres i professorat d’EF per així poder col·laborar en tot el que sigui possible perquè l’activitat esportiva escolar al Pla de l’Estany continuï sent educadora i de qualitat!