Blog

06 octubre 2020

Seminari, inclusió i esport.

El projecte europeu SIMCAS, en el que el Consell Esportiu hi està treballant des d’inicis d’any juntament amb altres organitzacions d’arreu d’Europa presenta, a través d’un seminari internacional i un de nacional, els primers resultats obtinguts en la fase de recerca del projecte.

Amb els Erasmus Days com a plataforma de promoció, que tindran lloc els dies 15, 16 i 17 d’octubre, el projecte Europeu SIMCAS presentarà els resultats obtinguts en les dues primeres activitats de recerca, els quals han produït els dos primers outputs intel·lectuals del projecte:

  1. Problematizing the Power of Sport” - Una revisió semi sistemàtica de la literatura existent amb relació a la capacitat de l’esport de superar l’exclusió social que pateixen les persones migrants que viuen en àrees vulnerables.
  2. Doing Such a Hard Job” – Un informe que recull l’experiència de diversos professionals en l’àmbit de la inclusió social, on es recullen reflexions i continguts pràctics sobre el procés d’integració de les persones migrants i refugiades, a través de l’esport, en sis països Europeus. 

Per donar-los a conèixer a tota la població, SIMCAS realitzarà un seminari científic internacional el dia 16 d’octubre a través de videoconferència. Paral·lelament, s’organitzaran 6 esdeveniments a escala nacional amb la finalitat d’apropar els resultats, encara més, a l’àmbit local de cada soci del projecte.

Aquest esdeveniment nacional, el Consell Esportiu organitza un seminari d’inclusió i esport el dijous 15 d’octubre a les 18.00 h. Alhora, aprofitarem l’oportunitat per generar un espai de debat entre les diferents institucions i entitats esportives locals amb l’objectiu de reflexionar sobre els continguts desenvolupats per SIMCAS i iniciar un treball conjunt cap a una inclusió efectiva a través de l’esport.

La primera part del seminari local es podrà seguir en directe a través del nostre Instagram! Segueix-nos i no t'ho perdis!