Blog

19 maig 2020

Acompanyament al dol

El Servei d'Emergències Psicològiques de Dipsalut , amb la col·laboració de la Delegació de Girona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, ens proposa un seguit d'estratègies que poden ajudar-nos a gestionar el dol en aquests moments d'excepcionalitat. 

La impossibilitat d'acomiadar-se personalment dels éssers estimats, per les restriccions imposades per la pandèmia, fan encara més dur el procés de dol.

Les persones que han patit la pèrdua d'algú proper en les darreres setmanes, ho han de viure de manera totalment deshumanitzada. En la majoria de casos, no  poden acompanyar ni durant la malaltia, ni en la mort. En aquests moments tan durs apareixen i es barregen diferents sentiments i emocions: solitud (per l'aïllament),impotència, negació, tristesa per la pèrdua, sentiments d'irrealitat, por, apatia, ràbia, culpa, frustració...

Els professionals del Servei d'Emergències Psicològiques ens recorden la importància de no bloquejar aquests sentiments. Hi són i és bo escoltar-los, dedicar-hi un temps. Poc a poc, s’aniran transformant i deixaran un espai pels records i les emocions més positives.

A continuació us deixem aquest enllaç.

Pels infants:

Aquí podeu trobar un petit vídeo explicatiu per acompanyar als infants que han perdut algun ésser estimat.