Blog - Noticies Destacades

20 febrer 2020

Jocs Esportius Escolars de Catalunya: Engeguem motors

En el marc del programa dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya (JEEC) ideat i dirigit pel Consell Català de l’Esport i que desenvolupen a tot el territori els 45 Consells Esportius de Catalunya, se celebren a les comarques gironines les jornades de les Lligues Territorials.

L’objectiu dels JEEC és impulsar un model esportiu que inclogui els vessants educatius, recreativa i competitiva per a tota la població en edat escolar. Entre els propòsits d’aquestes jornades també hi ha la voluntat d’estendre i difondre la pràctica esportiva basada en la promoció dels valors de l’esport.

Pel curs 2019-2020 els Consells Esportius de les comarques de Girona organitzen amb el suport dels Ajuntaments, la Diputació de Girona, la Representació Territorial d’Esports de la Generalitat de Catalunya i les entitats esportives del territori, un total de 25 jornades d’esports individuals, 9 de Gimnàstica Rítmica, 6 de Gimnàstica Artística, 4 de Patinatge Artístic, 3 de Hip Hop i 3 de Natació, on participaran uns 2.500 esportistes de totes les edats, des dels 5 fins als divuit anys. Pel que fa als esports d’associació, comptem amb una lliga territorial de voleibol cadet i infantil i les lligues de futbol sala i bàsquet per a persones amb discapacitat, on enguany es conta amb la participació de 19 equips, 7 de bàsquet i 12 de futbol sala.

Des del Pla de l’Estany, són diverses les entitats esportives que aporten esportistes a aquestes lligues, arribant a ser uns 200 esportistes en les diferents modalitats.   

Les Lligues Territorials se celebren des del curs 2013/14. Actualment suposen una opció especialment adequada per iniciar els esportistes en edat escolar en el marc d’una normativa dissenyada per a l’aprenentatge esportiu, la promoció dels hàbits saludables i els valors cívics. Actualment aquestes Lligues Territorials finalitzen en els Jocs Emporion, que enguany se celebren durant el cap de setmana del 15 al 17 de maig a l’Alt Empordà.