Blog - Noticies Destacades

14 gener 2020

COMENÇA L’AVENTURA EUROPEA DEL CONSELL ESPORTIU

El Consell Esportiu esdevé soci del projecte europeu SIMCAS (Social Inclusion Methodology in Critical Areas via Sport) dins el marc del programa Erasmus+ Sport de la Comissió Europea.

Enguany comença la primera aventura europea del Consell Esportiu com a soci d’un projecte de col·laboració dins el marc Erasmus+ Sport.

El projecte, que rep el nom de SIMCAS (Social Inclusion Methodology in Critical Areas via Sport), té per objectiu el disseny d’una metodologia que ajudi a millorar la inclusió social a través de l’esport, en aquelles àrees vulnerables de les ciutats i municipis d’arreu d’Europa.

Per fer-ho, compta amb 8 organitzacions del món de l’activitat física i l’esport, el desenvolupament social, l’àmbit acadèmic i la investigació, de 6 països diferents: Alemanya, Dinamarca, Eslovènia, Catalunya, Grècia i Itàlia.

Les primeres etapes del projecte se centraran en l’anàlisi de les experiències dels socis, així com la recerca bibliogràfica pertinent, amb la finalitat d’identificar una metodologia de treball que pugui ser posada en pràctica en els diferents municipis, un d’ells Banyoles.

Les mesures identificades donaran forma a la guia metodològica a l’abast de qualsevol entitat que vulgui assolir una inclusió efectiva de les persones vulnerables, principalment immigrants, a la seva regió, utilitzant l’activitat física i l’esport com a eina vehicular.

El mes vinent de febrer el Consell Esportiu assistirà a Berlín (Alemanya), a la primera reunió per posar en marxa el que de ben segur serà una experiència plena d’aprenentatges en tots els sentits.

Més informació del projecte aquí.