Blog

02 setembre 2019

Conservar la felicitat després de les vacances

C’est fini, les vacances s’han acabat i molts de nosaltres només de pensar-ho ja se’ns fa un nus a l’estómac. És cert que hem tingut molts bons moments que sovint per falta de temps només podem viure a l’estiu. Però i si et diem que pots mantenir l’estat de vacances a la feina i durant tot l’any? Estigues atent!

L’esport és salut, i gaudir d’una bona salut és sinònim de sentir-nos més feliços, és per això que et volem animar a exercitar no només el cos sinó també la teva ment, des del Consell Esportiu del Pla de l’Estany et volem donar uns consells per mantenir el teu estat de vacances durant tot l’any:

•    Evita la “Terribilitis”
La “Terribilitis” és un nom utilitzat pel psicòleg Rafael Santandreu per referir-se a l’actitud que prenem molts quan fem un gra massa de tot. Aquest món i la seva gent no és tant terrible, és important com enfoquem el que ens succeeix. Així doncs, et donem el repte de pensar de manera diferent de com ho has fet fins ara!

•    Lleva’t més d’hora de l’habitual, canvia la teva rutina
Si vas a treballar immediatament després de llevar-te, el cos i la ment no aniran a la una. És millor donar-se un temps per connectar amb un mateix. Quan surtis de la feina fes quelcom que t’agradi, dona’t petits premis. La qualitat de vida és important també per ser més productiu a la feina i tenir una vida personal més rica. Ja saps, mima’t!

•    Et proposem un dia sencer sense crítiques
Observa els teus pensaments i no agafis una dinàmica de crítica constant. Centra’t en les virtuts de la gent. No siguis com aquell que volia ser més alt tallant el cap dels altres.

•    Fes petites pauses a la feina
Si a la feina estàs la major part del temps assegut, fes unes petites pauses per estirar les cames i fer unes respiracions de manera conscient. Aconseguiràs trencar amb el sedentarisme, al mateix temps oxigenaràs el teu cos i la ment, farà que augmentis la teva productivitat i se t’escurçarà la sensació del pas del temps.

•    Ja rius amb els companys?
És important tenir un bon entorn per a mantenir l’estat de vacances a la feina. Tenir una bona comunicació amb els companys, mostrar-los respecte, riure amb ells, agrair-los la seva ajuda i valorar la seva feina, segur que notaràs resultats i millorarà la teva relació amb ells.

•    Segueix movent el cos
A l’estiu solem fer més exercici físic per la gran varietat d’activitats i possibilitats que hi ha a l’aire lliure. I com és sabut, és molt bo pel cos, genera endorfines i dopamina, hormones que ens fan estar més feliços.

Des del Consell Esportiu et proposem activitats per adults que fem des del Consell Esportiu i diverses modalitats esportives que ofereixen les entitats esportives del Pla de l'Estany!

Recorda, tan si has tornat de vacances o d’aquí poc tornes a la rutina, no tot és tan terrible com sembla!

Feliç tornada a la feina,



 

 

 

 

 

Marc Sallarès Carulla   

Banyoles 28-08-19