Blog

10 juliol 2019

FAS ACTIVITAT FÍSICA A L'ESTIU? AIXÒ T'INTERESSA...

L’estiu és l’època més calorosa de l’any, es fa canvi d’hàbits, el clima i les vacances fan que passis més temps a l’aire lliure i habitualment fent activitat física. És per això que cal tenir en compte una sèrie de recomanacions per no patir deshidratació, insolacions, cremades o altres problemes derivats del clima.

Creus que ho conèixes tot? A continuació et donem alguns consells que et poden ser útils.

Et recomanem fer exercici físic a les hores en què el sol és més suau, al matí abans de la 12 h o a la tarda després de les 17 h i buscar zones d’ombra.

Sempre que surtis, protegeix-te. Cuida la pell amb protectors solars adequats i posa’t gorra i ulleres de sol.  Et recomanem que portis roba ampla, que sigui lleugerament absorbent, permeable a la suor i de colors clars.

També cal tenir en compte el que ingereixes. Cal que t’hidratis sovint i no esperis a tenir set per prendre aigua, ja que això vol dir que el procés de deshidratació ja ha començat. Cuida l’alimentació, evita els menjars calents i aposta per consumir aliments rics en aigua, com fruites, verdures i hortalisses.

No deixis de fer activitat física, és molt beneficiosa pel teu cos. Ajuda a prevenir malalties, millora la qualitat física i el funcionament de l’organisme, augmenta l’esperança i la qualitat de vida, ajuda a dormir millor, millora l’estat d’ànims i afavoreix les relacions entre molts altres beneficis.

Els i les participants als nostres casals segueixen totes aquestes recomanacions, i tu?
 
A la pàgina web de l’Agència de Salut Pública de Catalunya trobaràs més pautes per seguir una vida activa i saludable.

Aprofita el bon temps per activar el teu cos!