Blog

17 maig 2019

UNA ENTITAT COMARCAL AMB 30 ANYS D'HISTÒRIA

“A la ciutat de Banyoles, a les 10 de la nit, del dia 18 de maig de 1989 i degudament convocada a aquest efecte es reuneixen al local social del Patronat Banyolí de l’Esport ...”

Així comença el document manuscrit de l’acta de constitució del Consell Esportiu del Pla de l’Estany, una entitat amb una llarga trajectòria en la promoció de l’activitat física i l’esport a la comarca del Pla de l’Estany. Una organització formada per associacions de famílies, entitats esportives, centres educatius, el Consell Comarcal i els ajuntaments de la comarca. Una organisme compromès, participatiu, col·laborador i alhora vital, obert, inquiet i amb vocació de servei.

Així és el Consell Esportiu del Pla de l’Estany, una entitat amb personalitat comunitària, adquirida al llarg dels anys gràcies a totes les persones que han dirigit, treballat i col·laborat amb ell i sobretot a totes les persones que han participat en les nombroses activitats que s’han organitzat al llarg de tres dècades. Amb la celebració d’aquests 30 anys es vol retre homenatge a totes aquestes persones que amb més o menys força han contribuït i participat del creixement de l’entitat.

En els seus inicis l’activitat del Consell Esportiu es centrava principalment en la promoció de l’esport en edat escolar i ho feia, com la majoria dels Consells Esportius, a través dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya. Va ser  el curs 2005/2006 coincidint amb l’inici del Pla Català l’Esport a l’Escola (aleshores conegut com a Pla Experimental) que es va forjar una estreta relació amb els centres educatius i les associacions de famílies d’alumnes que juntament amb les entitats i ajuntaments del territori van contribuir a consolidar un model de relació i treball cooperatiu i compartit. Amb aquest nou format es van impulsar projectes que actualment es mantenen en un molt bon estat de forma. 

Gràcies a aquest compromís i al treball en xarxa s’han superat dificultats i s’han aconseguit mantenir projectes en els que molts de nosaltres hi hem participat i han format part de la nostra educació esportiva i de vida. 

Molts dels nens i nenes escolaritzats els últims 30 anys han gaudit d’activitats organitzades pel Consell Esportiu, alguns han arribat a ser olímpics després d’una gran motivació, d’un gran treball personal i d’un imprescindible treball de les entitats; d’altres no menys importants han pogut descobrir sensacions i experiències esportives que els hauria estat molt difícil practicar a la seva vida. Entre els dos extrems trobem nombroses realitats i tots tenen en comú que en més o menys transcendència en algun moment hem pogut incidir en el seu desenvolupament i la seva educació, contribuint així al seu benestar des d’un punt de vista físic, psíquic i social.

És des d’aquesta mirada que el Consell Esportiu dissenya, gestiona i desenvolupa projectes i activitats adreçades a persones de totes les edats i a col·lectius amb necessitats específiques, i ho fa des de la proximitat i procurant la igualtat d’oportunitats.

Actualment s’està treballant amb les administracions per esdevenir el principal òrgan de suport en termes de servei i gestió de la promoció de l’activitat física i l’esport pels 11 municipis del Pla de l’Estany i les nombroses entitats del territori.

Per celebrar els 30 anys el Consell Esportiu ha organitzat un concurs d’Instagram, ha elaborat dos photocalls que circulen aquests dies per les diferents activitats i el passat diumenge 12 de maig ho va celebrar amb una tradicional bufada d’espelmes amb les famílies participants del Viatge Esportiu.

L’equip del Consell Esportiu del Pla de l’Estany agraeix enormement la confiança que ens heu brindat totes les persones, entitats i administracions  al llarg d’aquests anys i esperem bufar molts més al vostre costat!

Tot som Consell Esportiu!

Fotografia del 20/02/03 de les Olímpiades atletisme Fontcoberta.