Blog

12 febrer 2019

EXPOSICIÓ I ENTREGA DE PREMIS DEL CONCURS CULTURAL ESPORTIU

Aquest passat diumenge 10 de febrer es va dur a terme l’exposició de les obres del XIII Concurs Cultural Esportiu, un projecte de llarg recorregut que va adreçat a l’alumnat de P4 a 6è de totes les escoles de primària del Pla de l’Estany. Com en altres anys, en aquesta edició hi ha participat alumnat de totes les escoles de la comarca. Cada nen o nena pot presentar un dibuix, en total s’han presentat més de 2.200 obres.

El Concurs Cultural Esportiu consta de 3 fases de selecció: durant la 1a fase cada escola escull 6 obres per curs. Durant la 2a fase de selecció, l’escola tria 2 obres de les 6 anteriors, les quals passen a ser finalistes. Durant la 3a i última fase final, un jurat especialitzat designa 40 dibuixos com guanyadors: 5 dibuixos per cadascun dels 8 cursos (de P4 a 6è).

Cada participant havia de presentar un dibuix amb una temàtica esportiva concreta en funció del seu curs. Les temàtiques establertes per cada cicle educatiu són les següents:
P4 i P5 – L’esport que m’agrada més
1r i 2n – Esports a la natura
3r i 4t – Esports individuals
5è i 6è – Esports d’equip

Aprofitant un gran esdeveniment esportiu, escolar i familiar com és la 6a Parada del Viatge Esportiu a l’Escola Carles de Fortuny, aquest diumenge passat es va fer l’exposició pública i l’entrega de premis del Concurs Cultural Esportiu. La sala polivalent del costat de l’escola ubicada a Esponellà va acollir els guanyadors/es, familiars, mestres, jurat, autoritats i públic en general que es va reunir per gaudir de l’acte. A la part final de la jornada es va fer la corresponent entrega de premis i reconeixement als joves artistes guanyadors.

Altrament, les obres de cada escola estaran exposades des d’avui i durant tres setmanes al centre educatiu corresponent perquè els nens i nenes que els seus dibuixos hagin estat guanyadors, finalistes o seleccionats; puguin veure els seus dibuixos i puguin compartir-los amb els membres de la seva escola (companys/es de classe, mestres, pares i mares, etc.). El dijous 28 de febrer finalitzarà l’exposició als centres educatius. 

Podeu veure les obres guanyadores i obtenir més informació del Concurs Cultural Esportiu a l’apartat corresponent d’aquesta web, hi podeu accedir directament clicant aquí.