Blog

22 setembre 2017

EDUQUEM EN FAMÍLIA: “L’ESPORT A LA INFÀNCIA: QUIN, COM, QUAN i QUANT”

Donar resposta a les famílies sobre aquests i altres interrogants referents a la pràctica esportiva en edat escolar i reflexionar conjuntament sobre l'esport, educació i salut és l’objectiu d’aquesta interessant conferència.

L'acte està organitzat per les diferents AMPA dels centres escolars de Banyoles i el Servei d‘Educació de la ciutat, conjuntament amb la col·laboració del Consell Esportiu del Pla de l’Estany i la Càtedra d'Esport i Educació Física - Centre d'Estudis Olímpics UdG.

La ponència que es realitzarà el dijous 26 d’octubre a les 9 del vespre a l’Escola La Draga de Banyoles, comptarà amb la presència del Dr. Albert Batalla, especialista en aprenentatge motor i de l'educació física i esport escolar.

L’esport no només és un dels elements més característics i definitoris de la nostra societat actual, sinó que s’ha constituït en un escenari de primera magnitud per a l’aprenentatge i la socialització d’infants i joves.

Hem reflexionat prou sobre les condicions que han d’envoltar la pràctica esportiva per tal que desplegui, en el sentit desitjat, tot el seu potencial formatiu? Estem segurs que l’esport en edat escolar aporta els valors que li suposem? I pel que fa a la salut, estem segurs que l’esport infantil és una font de salut i de benestar per al present i per al futur de les nostres filles i fills?

En aquesta conferència intentarem respondre alguns d’aquests interrogants... Quin esport és convenient per a la infància? Com ha de ser l’esport infantil per desplegar el seu potencial formatiu? Quant esport cal fer durant les edats de creixement? Quan cal començar a fer esport?... i d’altres que sorgeixin del debat i el contrast de parers.

Dr. Albert Batalla Flores
Professor Titular d’Universitat a la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona.
Ex degà de la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona.
Professor als Graus de Magisteri i al Màster Universitari en Activitat Física i Educació de la Universitat de Barcelona.
Membre del Grup d’Investigació en Educació Física i Esport d’aquesta Universitat.
Va ser esportista d’elit i entrenador d’atletes fins que va decidir dedicar-se per complet al món de l’educació.
Ha dirigit vàries tesis doctorals i ha publicat articles i capítols de llibres sobre l’educació física i l’esport en edat escolar.