Blog

01 abril 2015

DIUMENGE 12 D’ABRIL, SEGONA TROBADA “CAPACITATS” DEL CURS 14-15

El proper Diumenge 12 d’abril coincidint amb la celebració del Dia mundial de l’Activitat Física, tindrà lloc, al Parc de La Draga de Banyoles, la segona jornada de les Trobades Capacitats del curs 14/15, una jornada adreçada a nens i nenes, joves i adults amb discapacitat intel·lectual. Aquest cicle emergeix com a punt de trobada de persones d’aquest col·lectiu, professionals del sector i famílies per tal de compartir experiències i sensacions i, sobretot, per apropar l’activitat física a les persones amb discapacitat, millorant d’aquesta manera, la seva qualitat de vida.

Aquesta activitat està organitzada pel Consell Esportiu del Pla de l’Estany, l'Àrea de Benestar Social i totes les entitats que componen la Taula de la Discapacitat, com són l’associació Junts i Endavant, la Fundació Estany, MIFAS, la Fundació Mas Casadevall i el COiET i compta amb el suport de l’Ajuntament de Banyoles, el Consell Comarcal del Pla de l’Estany i la Diputació de Girona.

Les inscripcions estan obertes a totes les persones amb discapacitat intel·lectual de qualsevol punt del territori català i es poden tramitar a través de la pàgina web del Consell Esportiu, descarregant el formulari i omplint tots els camps abans del 8 d’abril de 2015.

Les Trobades Capacitats tenen un caràcter multiesportiu on els participants poden escollir diferents itineraris, dissenyats per adaptar-se a les capacitats de cada esportista i segons les seves necessitats i inquietuds. Així, els participants podran escollir entre els itinerari Pirineus, Andes i Himàlaia, de menor a major intensitat i dificultat. L’Itinerari Pirineus és una activitat multiesportiva d’intensitat i dificultat baixa, l’activitat de l’Itinerari Andes té una intensitat i dificultat moderades i, finalment l’Itinerari Himàlaia,  pensat pels esportistes amb major grau d’autonomia i millor capacitat motriu, consta d’activitats relacionades amb l’handbol i el cros, amb una intensitat i dificultat més elevades.

Els itineraris Pirineus i Andes oferiran als participants diverses activitats d’uns vint minuts de durada cadascuna, amb activitats com les bitlles catalanes, els jocs cooperatius, l’hoquei, l’atletisme, el pitxet i el cros.

En el cas del recorregut Himàlaia, l’activitat d’handbol serà dinamitzada per tècnics del Club Handbol Banyoles, apropant les entitats de la comarca a les persones amb discapacitat intel·lectual.  

Per participar en els diferents itineraris, no cal tenir cap mena d’experiència prèvia, ja que les activitats estaran coordinades i dirigides per tècnics d’àmbit esportiu i social. Tot i això, el  Consell Esportiu recomana que els educadors acompanyin al grup, sobretot amb aquells esportistes que necessiten de major atenció. La jornada començarà el proper diumenge 12 d’abril, a les 9:30 fins les 12:30, moment pel qual es realitzarà l’acte de cloenda i l’entrega de l’obsequi commemoratiu.

Per a més informació i inscripcions PREMEU AQUÍ