VentdeSud
  Cerca
Contacte   
 

Notícies

nov
08
ÈXIT DE PARTICIPACIÓ A LES TROBADES COMARCALS

Després de l’inici de curs i aprofitant el bon temps, durant el mes d’octubre s’han realitzat les Trobades esportives comarcals en el marc del Pla Català d’Esport a l’Escola. Aquestes jornades esportives s’organitzen conjuntament amb el professorat dels centres educatius i aglutinen l’alumnat d’un mateix curs de tots els centres del Pla de l’Estany. En concret, s’han realitzat les Trobades Comarcals de 4t i de 6è de primària i també de 1r d’ESO.

La primera que es va dur a terme va ser la Trobada Comarcal de 6è de primària, a principis del mes d’octubre, en la qual l’alumnat respectiu de totes les escoles del Pla de l’Estany va poder gaudir d’una matinal esportiva al Parc de La Draga practicant modalitats esportives ben diverses, algunes d’elles dinamitzades per entitats esportives de la comarca que van aprofitar la jornada per a fer promoció del seu esport. Entre les modalitats esportives practicades hi trobem el ciclisme (modalitat BMX), l’ultimate, les bitlles catalanes, la petanca, l’handbol, el bàsquet i les danses urbanes (Zumba). Hi van col·laborar el Club Bàsquet Banyoles, el Club Esportiu Artsport, el Club Handbol Banyoles i el Gimnàs Tríops.

A finals d’octubre es va realitzar la Trobada Comarcal de 1r d’ESO, amb participació del respectiu alumnat de tots els instituts del Pla de l’Estany, que va poder ballar Zumba, practicar l’ultimate i el rugbi sense contacte, córrer un cros i jugar a dos jocs populars com són el pitxet i el cementiri. Un aspecte interessant d’aquesta jornada és que estava organitzada conjuntament pel Consell Esportiu i l’Institut Pere Alsius i Torrent, ja que l’alumnat de 2n curs del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Animació d’activitats físiques i esportives va participar en l’organització prèvia, el muntatge, la dinamització i el desmuntatge de tota la jornada. A més, el professorat d’educació física dels 4 instituts de la comarca va participar en l’organització.

Per últim, va ser el torn de la Trobada Comarcal de 4t de primària, que es va portar a terme el 30 d’octubre. Com les altres dues, hi va assistir l’alumnat del respectiu curs de tots els centres educatius del Pla de l’Estany, assolint una participació superior als 400 esportistes. En aquesta ocasió, la trobada esportiva serveix per conèixer i compartir jocs populars al nostre territori com són el pitxet i el cementiri, ja que l’alumnat i els mestres no només hi juguen durant la jornada sinó que els treballen prèviament a les classes d’educació física.  

Així doncs, gràcies a la col·laboració del professorat, de les entitats, dels ens públics i tots els i les participants, es pot dir que les trobades esportives d’àmbit comarcal han estat un èxit. A més, totes tres jornades s’han realitzat en un entorn magnífic com és el Parc de La Draga de Banyoles, un espai adequat per a gaudir de la pràctica esportiva. Si tot va com està previst, al maig es realitzarà l’última de les trobades comarcals d’aquest curs, la que reunirà tot l’alumnat de 2n de primària de les escoles del Pla de l’Estany.

 

Bookmark and Share