VentdeSud
  Cerca
Contacte   
 

Notícies

març
26
COMENÇA LA 2A PART DE LA FORMACIÓ A TÈCNIC ESPORTIU

Durant els primers dies de la Setmana Santa, durem a terme la 2a part del Curs d’Iniciació a Tècnic Esportiu (CIATE) d’hivern.

Alumnes que van iniciar el Curs d’Iniciació a Tècnic Esportiu a les vacances de Nadal del 2018 o l’estiu del 2017, finalitzaran el curs durant aquestes vacances de setmana santa, deixant pendent la realització de les pràctiques.

Aquest curs va dirigit a tots aquells joves que desitgin ser tècnics esportius o dedicar-se al món de la docència en el camp de l’activitat física i l’esport.

La formació consta d’una part comuna de 15 hores on es treballaran aspectes generals com iniciació a la pràctica esportiva, lesions i primers auxilis, educació i esport... i un segon bloc específic de 35 hores consistent en conèixer i ensenyar una gran varietat d’esports (individuals, d’associació, alternatius...) i una part de lleure a través de la pràctica d’un nombre ben ampli de jocs tradicionals, cooperatius, d’oposició, de lleure, que es poden aplicar en qualsevol trobada esportiva, casal, entrenament, etc.

El tercer bloc del CIATE és el bloc de pràctiques, on els alumnes han de realitzar 10 hores sigui a qualsevol entitat esportiva o fins i tot a les activitats organitzades pel mateix Consell Esportiu, per posar en pràctica part dels conceptes adquirits al llarg del curs.

Els alumnes que finalitzin els 3 blocs del CIATE rebran la certificació d’assistència signada per l’Escola Catalana de l’Esport, òrgan que coordina la formació en l’àmbit de l’esport del Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.

El Consell Català de l’Esport ha volgut fer un pas endavant i ha creat la figura del dinamitzador en l’àmbit poliesportiu, titulació que s’obtindrà al realitzar el CIATE que estem duent a terme fins ara (Joc i Esport en Edat Escolar), més el CIATE anomenat Gestió de petites entitats esportives, 15 h de Procediments de Tècniques i Recursos de Primers Auxilis, més un període de pràctiques.

En total serà un curs de 235 h. Aquells que ja tinguin el CIATE de Joc i Esport en Edat Escolar, ja tindran convalidada aquesta part. L’objectiu d’aquest curs de dinamitzador, és poder inscriure’s al Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya (ROPEC) per poder exercir.

Us anirem informant.

 


 

Bookmark and Share