VentdeSud
  Cerca
Contacte   
 

Gimnàstica de Manteniment

El Consell Esportiu del Pla de l'Estany juntament amb els ajuntaments ofereixen el Programa de Gimnàstica de manteniment a diferents municipis de la comarca.

Aquest programa neix amb la intenció d'unificar les propostes d’activitat física existents que es proposen dur a terme amb el col·lectiu de gent gran dels diferents municipis. Totes i cada una de les activitats parteixen de la mateixa base que es concreta en dues paraules: salut i benestar.

A continuació es mostren els diversos municipis i horaris on es realitzen aquestes sessions. 

                   MUNICIPI   GRUP        DIA         HORARI

Cornellà del Terri
 

Dimarts

Dijous

De 09.15 a 10.15 h
2

Dimarts

Dijous     

De 10.15 a 11.15 h       
Sant Miquel de Campmajor 1

Dimarts

Dijous

De 18.30 a 19.30 h
 Esponellà 1 Dilluns De 09.30 a 10.30 h

Si voleu més informació, podeu enviar un correu electrònic a msallares@ceplaestany.cat

Les sessions que s'ofereixen ténen una durada d'una hora i tenen tres eixos de treball:

-      Activitat física moderada

-      Espai psicosocial i de relacions personals

-      Satisfacció i realització personal 

Les sessions de Gimnàstica de manteniment són variades, ja que a part de moure els principals grups musculars i articulars, també es realitza un treball psicosocial i de relació tant en la consciència que prenem de nosaltres mateixos com en la relació amb els altres.

L'activitat se centra en el treball d'inclusió de tots els membres del grup i alhora es desenvolupa entre grans dosis de diversió i formació, per tal de satisfer i realitzar les necessitats de tots els membres del grup.

Aprendre a treballar amb el cos i pel cos serà el punt de mira de les diferents activitats que es duran a terme amb la gent gran. No només mourem el cos perquè tinguem la necessitat imperiosa de moure’l, sinó que el mourem amb consciència i des de la part més física i tangible a la més emocional i propioceptiva.

El programa conviu amb diferents activitats complementàries per tal d’oferir una proposta àmplia i variada.

Parc de salut: Els Parcs de Salut són instal·lacions esportives a l’aire lliure que de forma individual o en grup es poden utilitzar lliurament o amb el guiatge d’un professional. En la majoria de poblacions de la Comarca s'ofereixen sessions setmanals, on un professional de l'activitat física atendrà les necessitats individuals de cada participant i guiarà en una millora de la seva condició física. Les sessions de Parcs de Salut són gratuïtes. Podeu trobar més informació aquí.

- Itineraris Saludables: A la comarca del Pla de l’Estany existeixen 5 itineraris Saludables senyalitzats i al llarg del curs es proposaran diferents recorreguts que combinarà l’activitat física, el coneixement del medi i aspectes històrics i culturals que contenen els diferents itineraris. Aquesta Xarxa D'Itineraris Saludables conviu amb el Circuit de Caminades Saludables consistent en una sèrie de caminades de baixa intensitat i desnivell, aquestes caminades tenen  una temàtica concreta i estan acompanyades d'un esmorzar saludable al finalitzar les caminades.

- Trobada Esportiva de la Gent Gran:  Consisteix en una jornada esportiva i lúdica que pretenen oferir una proposta d’hàbits saludables i quotidians. La jornada és organitzada pel Consell Esportiu del Pla de l'Estany conjuntament amb el Consell Consultiu de la Gent Gran. Cada any la jornada va canviant de seu entre els diferents municipis de la Comarca.

- Cloenda Gent Gran Activa: A principis de juny es reuniran els diferents grups de gimnàstica de manteniment de la comarca. A la cloenda conjunta, es realitzaran diferents activitats relacionades amb l'activitat física, i posteriorment es farà un berenar. Cada grup de gimnàstica de manteniment l’acompanyarà el mateix monitor/a.

 

Bookmark and Share